Oktober borstkankeronderzoekWe hebben het allemaal druk. Er is dus altijd wel iets dat dringender is dan al het andere. Kanker vroeg opsporen is belangrijk. En toch… van uitstel komt afstel. Als je iets niet meteen doet, loop je het risico dat het er niet van komt. `

 

“Ik doe het straks wel. Eerst nog even de stad in.”
“Ik doe het later wel. Het is even druk op het werk.”
“Geen tijd. Want de bus was te laat.”

 

BlaBlaBla. Geen excuses. Laat een screeningsmammografie nemen. Want tijdig opsporen is belangrijk.

 

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar een screeningsmammografie nemen.

 

In juni 2001 startte de Vlaamse overheid met het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Het onderzoek moedigt vrouwen van 50 tot en met 69 jaar aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt.

 

Borstkanker kan al in een vroeg stadium worden ontdekt. Daardoor is het één van de ziekten die in aanmerking komen voor een bevolkingsonderzoek.

 

Tijdig opsporen is belangrijk. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

 

Wil je weten wanneer je een uitnodiging in de brievenbus mag verwachten?

Dat kan heel eenvoudig online én mobiel met:

Daar kan je ook je vaccinaties, medisch dossier en medicatieschema vinden. Inloggen kan via je elektronische identiteitskaart. Je kan ook de app ‘itsme’ gebruiken.

 

In onze gemeente Zuienkerke liet 65,6% van de vrouwen van 50 tot en met 69 jaar zich preventief onderzoeken.

We zijn als gemeente trots op dit cijfer en streven ernaar om dit gunstige cijfer zelfs nog te verhogen in de toekomst.

 

Heb je vragen?

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, neem contact op met je huisarts.

Meer weten over het bevolkingsonderzoek?

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160 tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar https://borstkanker.bevolkingsonderzoek.be.