Persbabbel door Dhr. Romain Van Belle, bestuurslid VVV


Zuienkerke heeft een enorme waaier aan mogelijkheden om de toerist een aangenaam en rustgevend verblijf te bieden. Hierbij denken we aan hoeve- en verblij fstoerisme, aan de unieke wandel en fietsroutes, aan de streekgerechten, de befaamde restaurants en eetgelegenheden en de landelijke gebieden en de kasseien. Dat willen we met de plaatselijke VVV eens extra in de verf zetten.

Het Polderarangement "Het Vlakke Land" is zopas aangepast en bijgewerkt, daarbij zijn alle punten geoptimaliseerd.  Het blijft evenwel een tocht over de vier deelgemeenten nu van 34 km met vijf sneukelhaltes (koffie, aperitief, boterham met hesp, kaas en groentenkrans, koffie met taart, en een trappist om af te sluiten) dit op woensdag vrijdag zaterdag en zondag.

De tocht kan rustig uitgefietst worden tegen een snelheid van 16 al? kmIuur, er zijn rustbanken onderweg,
Het arrangement gaat door van 1 juni tot 30 september en er kan ook met de wagen meegereden worden op een alternatief parkoers, die de fietser volgt.

De kostprijs is, ondanks het feit dat alles stijgt ongewijzigd gebleven op 15,0 € per volwassene.
Aan deze fietshappening kan er altijd nog een etentje of maaltijd gekoppeld worden in een van de Zuienkerkse gelegenheden, al naar eigen behoefte (zie logiesfolder ).

Daarnaast heeft de VVV nog de Vierkerkenroute. Dit is 28 km bewegwijzerd fietsplezier met verzorgde rustbanken over de vier deelgemeenten. Folders daarvoor zijn te bekomen aan 1,5 € op het gemeentehuis en in de deelnemende handelszaken.

Het puderoendje. Dit is een prachtige bewegwijzerde wandeling van 8,2 km langs de Uitkerkse polders eveneens uitgewerkt door de VVV. Hierover is er een mooie folder gratis te bekomen op het gemeentehuis. Dit jaar zal de Zuienkerkse VVV in samenwerking met gemeentebestuur en restaurant-feestzaal Hoeve Ten Doele een nieuwe mooie en aangepaste bewegwijzering aanbrengen.

Daarnaast heeft de VVV de horeca en logiesfolder ge├╝pdatet, hierdoor is het horeca aanbod op de gemeente opnieuw bijgewerkt en overzichtelijker geworden.

Tenslotte wil ik de aandacht vestigen op de zeer lekkere ambachtelijke Zuienkerkse streekgerechten en daarbij denk ik in het bijzonder aan de Zuienkerkse gebakjes en geitenkaas, de geroemde droge worst, de lekkere advocaat en het zelf gebrouwen hoevebier.

Voor info betreffende het VVV en de activiteiten Gemeentehuis
Annie Allemeesch ~ 050/43.20.50 annie.allemeesch@zuienkerke.be
Schepen Jacques Demeyere ~ 050/41.39.78 jacques.demeyere@telenet.be
VVV  Gilbert Jonckheere ~ 050/41.41.35 jonckheere.gilbert@skynet.be
Roger Deketelaere ~ 0478/24.31.63 roger.deketelaere@telenet.be
Romain Van Belle ~ 050/41.35.62 romain_ vb@hotmail.com.

Nog een tip: de activiteiten van VVV Zuienkerke kunnen nu ook opgevraagd worden via een eenvoudig webadres: vvv.zuienkerke.com