De jeugdraad is het officiële adviesorgaan van het gemeentebestuur voor alles wat kinderen, jongeren en het jeugdwerk aanbelangt. In de jeugdraad zitten jonge mensen die zich bekommeren om wat het gemeentebestuur allemaal wel en niet beslist voor kinderen en jongeren. Jongeren kunnen op die manier hun mening over het jeugdbeleid uiten. De jeugdraad geeft advies op verzoek van het gemeentebestuur of uit eigen beweging. Een advies kan gaan over subsidies voor het jeugdwerk en reglementen maar ook over fuifruimte, fietspaden, aanplakborden, speelpleininrichting en zo veel meer.


Daarnaast wil de jeugdraad ook een forum zijn voor de jeugdverenigingen waarin ze hun mening en vragen kwijt kunnen en problemen kunnen voorleggen.


Naast dit ‘ernstige’ werk is de jeugdraad natuurlijk ook bezig met het organiseren van allerlei ontspannende activiteiten.


Voorwaarden om lid te worden van de jeugdraad:

 Tussen 16 en 30 jaar jong zijn
 Inwoner van Zuienkerke of lid van een Zuienkerkse vereniging die zich tot de jeugd richt.
 Geïnteresseerd zijn en een beetje tijd willen vrijmaken voor de vergaderingen.

De algemene vergadering is een publiek gebeuren, dus nieuwsgierigen die zich niet direct willen engageren kunnen gerust eens komen meeluisteren.

Voor meer informatie en vragen kan je terecht op het gemeentehuis.

Voor vragen of info omtrent de jeugdraad kan je steeds contact opnemen met Ellen van de Dienst Vrije Tijd via e-mail: vrijetijd@zuienkerke.be

 

Jeugdraad werkjaar 2020 - 2021

Na enige vertraging door de coronapandemie, zet de jeugdraad een nieuw werkjaar in! Op zaterdag 27 februari hield de jeugdraad hun eerste vergadering. Door de coronamaatregelen ging deze vergadering digitaal van start. 

Sebastiaan Derudder van de Speelpleinwerking De Ploeters verlengd zijn voorzitterschap voor dit jaar. Ook Benjamin Derudder van KLJ Oostende-Houtave verlengd zijn taak als ondervoorzitter. Dit jaar verwelkomen we twee nieuwe leden: Eline De Klerck en Deuss Bart!

 

Ook dit jaar willen we opnieuw inzetten op een 'jeugdig' Zuienkerke. 

 

Leden van de jeugdraad, werkjaar 2020 - 2021: 

 • Geena Van Meenen (Volleybal Mehoni)
 • Jasmine Louwagie (Chiro Zuienkerke)
 • Sam Daniels (KLJ Uitkerke-Zuienkerke)
 • Lisa Louwagie (KLJ Uitkerke-Zuienkerke)
 • Benjamin Derudder (KLJ Houtave-Oostende)
 • Quinten De Klerck (Speelpleinwerking De Ploeters)
 • Sebastiaan Derudder (Speelpleinwerking De Ploeters)
 • Célien Quintens (ongebonden lid)
 • Eline De Klerck (ongebonden lid)
 • Bart Deuss (ongebonden lid)
 • Ellen Vanderpoorten (Dienst Vrije Tijd Zuienkerke)
 • Annelies Dewulf (Schepen van Jeugd) 


Voorstelling voorzitter & ondervoorzitter:


 
jeugdraad 02
Hallo, Ik ben Sebastiaan! Ik ben 24 jaar oud en woonachtig te Houtave. Al 10 jaar ben ik lid van KLJ Oostende-Houtave, waar ik eerst in de Jong KLJ zat en nu al 8 jaar lid ben van de KLJ +16. Ook ben ik tijdens de zomervakanties (en meeste andere vakanties) te vinden in Meetkerke op de gemeentelijke speelpleinwerking 'De Ploeters' . Deze zomer was mijn 10de zomer als monitor/hoofdmonitor bij 'De Ploeters'. Sinds vorig werkjaar ben ik voorzitter van de Zuienkerkse jeugdraad.
jeugdraad 03


Hallo, Ik ben Benjamin! Ik ben 22 jaar oud en al even lang inwoner van Zuienkerke. Sinds een vijftal jaar ben ik bestuurslid en leider bij de -16-afdeling van KLJ Oostende-Houtave. Maar in de vakanties kan je mij voornamelijk vinden op speelpleinwerking ‘De Ploeters’, te Meetkerke. Daar sta ik al een zevental jaar enthousiast als animator! Sinds vorig werkjaar ben ik ook ondervoorzitter van de Zuienkerkse jeugdraad.