Back to Top
zuienkerke logo 200px
 
hamburger menu 1

Gemeente Zuienkerke informeert.

Huisvesting

Sociale woningenHet OCMW Zuienkerke beschikt over vier sociale woningen. Deze worden beheerd door sociale huisvestingsmaatschappij 'Het Lindenhof' e worden verhuurd volgens het sociaal huurstelsel net als de andere sociale woningen op de gemeente.

Het OCMW Zuienkerke heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst met de sociale huisvestingsmaatschappij Het Lindenhof. In bepaalde omstandigheden komen inwoners van Groot-Zuienkerke prioritair in aanmerking voor een toekenning van een sociale woning in Zuienkerke.

De sociale dienst kan je helpen met het invullen van de nodige aanvraagformulieren voor het bekomen van een sociale woning.

Het Lindenhof beschikt over een eigen website. U kan de site vinden onder www.lindenhof-wonen.be. Op deze site vindt u steeds de meest actuele gegevens en documenten. Zo vindt u hier het inschrijvingsformulier huur, koopwoningen, …  die u makkelijk kan downloaden en afdrukken. woonproblemen

Huurwaarborg

Personen die het moeilijk hebben om een huurwaarborg samen te stellen kunnen beroep doen op het systeem van de huurwaarborglening. 

Alle informatie over de huurwaarborglening is te vinden op de website:  http://www.vlaamswoningfonds.be . 

Op onderstaande site kun je nagaan of je aan alle voorwaarden voldoet.

http://www.vlaamswoningfonds.be/huurwaarborglening/aan-welke-voorwaarden-moet-je-als-aanvrager-voldoen .

Ondervind je hier problemen mee of kom je niet in aanmerking dan kan je steeds contact opnemen met de sociale dienst op 050/42 79 98 of via socialedienst@zuienkerke.be

 

Woon- en huurproblemen

De sociale dienst kan je helpen bij problemen met huurachterstal, betwistingen enz. Wij kunnen je eventueel ook doorverwijzen naar meer gespecialiseerde juridische diensten voor advies en bijstand.

NoodwoningVoor personen die onverwacht met een dringende vraag om huisvesting geconfronteerd worden (bv. bij brand, uithuiszetting,...) kan het OCMW een noodwoning ter beschikking stellen voor maximum 3 maanden. De Raad kan eventueel beslissen om die termijn te verlengen. De bewoners voor de noodwoning betalen geen huur, maar wel een verblijfsvergoeding per dag.
Wij gebruiken enkel technische cookies om deze website te laten werken. Met het gebruik van deze site geef je de toestemming om cookies te gebruiken.
Ok