De gemeente organiseert ophalingen van groencontainers op afroep. De ophaaldata zijn gelijk voor beide afvalkalenders en zijn aangeduid met het groene blokje met opschrift “GROEN”.

Afvalkalender sector 1 = Nieuwmunster, Houtave, Meetkerke en deel Zuienkerke

Afvalkalender sector 2 = Zuienkerke

U stuurt minstens 2 dagen voor de ophaaldata een mail naar milieu@zuienkerke.be met onderwerp “Groencontainer” en vermeldt hier duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer. Eventueel is het ook mogelijk om dit telefonisch te melden op 050 43 20 50 of op 050 41 75 77.

Het aangeboden gras- en tuinafval moet aangeleverd worden in een rolcontainer van 240l of 360l type IVBO die aangekocht kan worden via het gemeentebestuur. De aankoopprijs van de rolcontainers zijn vastgesteld op :

  • rolcontainer 240l = maximum 90 kg inhoud = € 51,00
  • rolcontainer 360l = maximum 120 kg inhoud = € 100,00

 

Groencontainers 4 03107

Groencontainers 3 8dd83

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kostprijs van de ophaling van de groencontainer is vastgesteld op € 5,00 voor een container van 240l en € 7,00 voor een container van 360l. Om het ledigen van de groencontainers te vergemakkelijken vragen wij om op de bodem van de groencontainer een papier of krant te leggen om het kleven van de groenresten te beletten. Om de levensduur van uw groencontainer te verlengen, is het belangrijk om uw container niet te overladen. De container plaatst u op de dag van de ophaling op het voetpad tegen de rooilijn.

Belangrijk:

  • Enkel groencontainers kunnen aangeboden worden. Extra zakken of andere vormen van aanbieden van groenafval kunnen niet worden opgehaald.
  • Snoeihout en groenafval worden ook aanvaard op de recyclageparken.