Op vrijdag 5 december hebben we met de hele klas perenconfituur bereid.

Eerst werden de handen netjes gewassen.

Daarn schilde juf de peren en verwijderde ook het klokhuis.

Toen mochten de kapoenen in 2 groepen de partjes in kleine stukken snijden.

Iedereen lette goed op om het mes juist vast te houden.

De stukjes mochten helemaal niet te groot zijn, maar ook weer niet heel klein.

Na het snijden, mochten alle stukjes in de confituurbereider. In deze pot werden de peren verwarmd.

Alles werd steeds omgeroerd.

Wanneer de peren heel warm hadden, mochten de kleuters de stukjes nog wat extra pureren.

Hierbij moesten ze heel voorzichtig zijn, want de kookpot was zéér warm!

Nadat de peren goed waren ingekookt met de speciale confituursuiker, werd de confituur in potjes geschept.

Hier mochten de kleuters enkel naar kijken omdat de confituur dan kokend heet was!

Eénmaal de potjes afgekoeld waren poseerde iedereen nog graag met zijn/haar potje perenconfituur.

Ook benieuwd hoe het proeft?

Binnenkort krijgt uw kapoen de confituur mee naar huis... En dan kunnen jullie samen proeven!

Smakelijk...