Ook de kleuters houden van techniek! Dat konden ze bewijzen toen we na de kerstvakantie met een grote zak vol dozen aan de slag gingen in de klas.

We oefenden onze begrippen (groot, klein, groter, kleiner, open, dicht, gesloten, vormen) en we bekeken hoe we best een toren konden bouwen. Wanneer de basis een kleine doos was, lukte het moeilijker om een hoge toren te bouwen. Met een grote stevige doos onderaan lukte dit veel beter! Ook leerden we een brug/tunnel te bouwen.

Na het waarnemen en experimenteren met de aangeboden dozen mochten de kleuters zelf iets knutselen met de dozen. Bij sommigen werd het een trein, bij anderen een raket, er was zelfs een brandweerwagen bij de knutselwerkjes. En met wat fantasie kun je wel zien wat de kapoenen bedoelden.

Ze kregen lijmstiften, sterkere lijm en schilderstape aangeboden. Met dit materiaal probeerden ze hun dozen aan elkaar te bevestigen. Soms riepen ze hun hulplijn (=juf Sylvie) in om te verkrijgen wat ze wilden, toch deden ze zelf goed hun best om de dozen stevig aan elkaar te bevestigen.

Een weekje later werd er dan met behangerslijm en krantenpapier gewerkt. Want alle glanzende dozen zijn moeilijk te beschilderen. Daarom werden die beplakt met snippers krantenpapier.

Uiteindelijk werden de dozen mooi beschilderd. Het resultaat is nu nog te bewonderen in de klas en gaat binnenkort mee naar huis.