Update: werken in Aalter. We vermoeden 16u50.

 

Momenteel rijden we voorbij Gent. Het is vrij druk. We vermoeden rond 16u30 aan te komen.

 

Bosklassen 2014-2015

 

Lieve ouders, broers, zussen en andere kijk- en leeslustigen,

 

Wij stellen het hier zeer goed! We kwamen deze middag na een vlotte busreis aan om 11u45. We schoven meteen aan tafel aan voor een lekkere warme maaltijd (vlees, aardappelen en wortelen met erwtjes). Boordevol energie na de lekkere lunch losten we onze valiezen en maakten we ons klaar voor de fotozoektocht. De lln. werden in groepjes verdeeld en kregen elk een opdrachtenblad en een fototoestel. Zo gingen ze op verkenning en leerden ze het domein beter kennen. Een greep uit de opdrachten: maak voor paviljoen 5 een foto waarbij minstens twee personen van je groep de grond niet raken of maak voor loods 314 een foto van jullie blote voeten. De lln. amuseerden zich en het resultaat is een leuk album met originele foto’s.

We traden opnieuw aan in de eetzaal om onze koude schotel met boterhammetjes te verorberen. Het smaakte heerlijk want iedereen had reuzehonger na de lange zoektocht van deze middag.

Eenmaal terug in het paviljoen kregen de lln. tijd om brieven te schrijven, hun dagboek in te vullen, het sportbrevet ‘bal in de lucht’ af te leggen en te douchen.

We sloten de dag af met het samen zingen van enkele leuke liedjes, kortom genieten van het samenzijn.

Wat een fijne eerste dag!

 

Tot morgen!  

 

P.S. Dit is ons kamplied: Uptown Funk van Mark Ronson feat. Bruno Mars (https://m.youtube.com/watch?v=OPf0YbXqDm0)

 

 

Dag allemaal!

 

 

Wij beleefden hier weer een fantastische dag op bosklassen. Na een stevig ontbijt werd een leerrijke les opgestart door juf Tania en juf Greta. We leerden uiteraard over het bos, de bomen, de verschillende soorten bladeren enz. Ondertussen zetten juf Ingrid en juf Shannah het sportmateriaal klaar om de sportbrevetten af te leggen. We moesten tennisballen zo ver mogelijk gooien, 60m sprinten en verspringen.

 

Een lekkere warme maaltijd hadden we nu wel verdiend! Gebakken aardappelen, rundsburger en rauwkost, mmm, het ging er allemaal lekker in! Na het eten werden onze leerlingen verwend met een beetje platte rust. Wat lezen of effectief wat de ogen sluiten, heerlijk. De kinderen hadden er duidelijk deugd van.

 

De fikse buien en het stormachtige weer dreigden roet in het eten te gooien voor onze namiddagactiviteiten, maar na nog wat les klaarde het helemaal op. We trokken met een ontdekkoffer het bos in. We zochten naar zwammen, vergeleken soorten grond met elkaar, leerden een windmeter gebruiken enz.

 

Vervolgens schoven we terug aan het broodbuffet aan. Eenmaal aangekomen in het paviljoen mochten de lln. vrij knutselen met kosteloos, maar dankbaar materiaal (lege balpennen, rietjes, allerhande snippers,…). Er werden mooie knutselwerkjes gemaakt.

 

Na het douchen sloten we de avond nog al zingend af.

 

Onze gezichtjes spraken weer boekdelen! De tweede dag van de bosklassen is geslaagd!

 

Tot morgen!  

 

 

Dag iedereen! 

 

Woensdag beleefden we een zalige dag op het domein van de priorij van Corsendonck. In de voormiddag werden we in twee groepen verdeeld. De eerste groep mocht spelen met 'het vliegend tapijt' en ondergronds zijn weg zoeken in het doolhof. Je kon er even gewoon stappen, maar daarna werden de luiken steeds kleiner en kon je niet anders dan sluipen. We speelden hier zelfs verstoppertje, dat vonden we super! De andere groep mocht ondertussen het hoogteparcours afleggen. In al onze leerlingen schuilt duidelijk een durfal want iedereen klom de ladder op, een 8-tal meter de hoogte in...! Flink gedaan, jongens en meisjes! 

Na de lunch moesten we al onze krachten samenbundelen om een heus survivalparcours af te leggen. Bovendien moesten we twee grote en drie kleine balken met ons meenemen. Die mochten de grond dan nog eens niet raken! Het teamwork wierp z'n vruchten af en elk groepje kon de opdracht tot een goed einde brengen.

 

Het hoogtepunt van de dag voor vele leerlingen brak dan eindelijk aan. Het parcours en de verschillende oefeningen boven het water mochten uitgevoerd worden. Wat hebben wij gelachen toen sommigen hun evenwicht niet meer konden houden en het water in vielen. De kinderen genoten duidelijk!

 

Na deze avontuurlijke dag was het tijd om te douchen en te eten. De kinderen kregen daarna wat vrije tijd en we bekeken al even de foto's van de voorbije dagen. We sloten de avond al spelend af met een spelletjesavond waarbij de groep in vier verdeeld werd. Het werd een spannende strijd, maar omdat wij deelnemen nu éénmaal belangrijker vinden dan winnen kregen al onze kinderen een zakje snoepjes.

 

Nog even een liedje zingen, onze tandjes poetsen, een nachtzoentje en de oogjes vielen vrij snel dicht...

 

Volg je onze avonturen morgen ook? Tot dan!

 

 

 

Dag allemaal!

 

 

 

Wij hadden het donderdag weer ontzettend naar onze zin op bosklassen! De dag begon met een lekker ontbijt en een leerrijke les. Daarna trokken we onze sportieve kledij aan legden we opnieuw een sportbrevet af, de jogging. De lln. van het vijfde streven naar 5km en de lln. van het zesde naar 6km. Ze deden het allen stuk voor stuk fantastisch.

 

In het restaurant van de Hoge Rielen is donderdag de vegetarische dag. We kregen een groentenburger met aardappelpuree en een heerlijke sausje voorgeschoteld. Wie krijgt er nog een ijsje in als dessert? Mmmm, heerlijk!

 

Na de platte rust werden de kids in het bos gedropt. Sommigen vonden al heel snel hun weg terug naar het paviljoen anderen hadden het wat moeilijker of werden gespot door één van de juffen. Proficiat aan de kinderen die het haalden zonder ontdekt te worden.

 

Als avondmaal kregen we een lekkere spaghetti aangeboden. Een ideale maaltijd om straks de gala-avond met awarduitreiking en vrij podium aan te kunnen. De zenuwen stonden bij sommigen strak gespannen want vooral die eerste fuif zorgde voor kriebels in de buik! Het werd een gezellige, leuke avond met veel gelach en plezier. We verwenden onze jongens en meisjes met frisdrank en voor elk hadden we een zakje chips voorzien. Er werd gedanst, gesprongen en gezongen. Wat een feestje!

 

Iets later dan normaal gingen we schaapjes tellen al ging dat bij velen niet zo erg goed deze avond… Hadden ze misschien nog te veel te vertellen na deze leuke avond…? :-)

Snif snif, dit was al onze laatste avond… 

 

 

Dag lieve ouders, broers en zussen!

 

Hebben jullie ons gemist? Wij jullie toch ook wel een beetje hoor, maar goed nieuws want we komen terug naar huis vandaag!

 

Deze morgen genoten we van kraakverse pistolets. Die energie konden we wel gebruiken na al dat dansen van gisterenavond. In de klas maakten we nog een boommeter en die testten we buiten ook nog even uit.

 

Toen we verder opruimden werd er genoten van een leuke natuurfilm.

 

Van zo’n leuke benden hadden we uiteraard ook nog wat leuke kiekjes nodig… Smileeeeeee voor de groepsfoto’s!

 

Ons laatste middagmaal achter de kiezen, yummie frietjes! We bedankten uiteraard het personeel van de Hoge Rielen voor het lekkere eten en de goede service. En dan, toen was het tijd… Tijd om terug naar ons geliefd Zuienkerke te vertrekken! Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaag bosklassen, het was SUPER! 

 

 

 

Aan onze lieve kids,

 

1000 x bedankt om zo enthousiast te zijn.

 

1000 x bedankt om zo’n sterke groepsgeest te tonen.

 

1000 x bedankt om zo jullie best te doen voor alle sportbrevetten.

 

1000 x bedankt om jullie unieke zelf te zijn.

 

1000 x bedankt!!!

 

Vele groetjes,

 

Juf Ingrid, juf Greta, juf Tania en juf Shannah